Aktiviteter

Skoter - Snöskor - Alpint - Turåkning

Skoter

Europas bästa skoterledsystem med 45 mil skoterleder i en av Sveriges vackraste miljöer. 15 mil av dessa går över högfjället och övriga 30 mil går i skyddad terräng på 5 meter breda preparerade leder. Finns även friåkningsområde för lekfulla.

Karta med skoterleder (Extern länk till Funäsfjällens webbplats)

Boka snöskotern i tid!

Hyra skoter


Snöskor

Snöskor är en väldig lättillgänglig aktivitet, som inte kräver någon förkunskap om teknik, kondition eller styrka.
Prova på att med lätthet ta dig fram i snötäckt terräng och utforska nya områden precis på den nivån som önskas. De kan användas av alla, från nybörjare till den mest extrema, tuffa och tekniskt kunniga personen.
Denna hälsosamma, miljövänliga och lättillgängliga sportaktivitet ger ett för många efterlängtat avbrott från vardagens stress och öppnar okända portar in i orörd terräng med ett ljuvligt vackert och behagligt landskap.

Hyr snöskor hos oss!


Alpint

Funäsfjällen består av flera skidområden; Tänndalen, Ramundberget, Funäsberget, Tännäskröket.
De två förstnämnda områdena ger en riktig fjällupplevelse.

Tänndalen erbjuder flest och bäst pister. De längst bort, i Hamrasystemet, är lite brantare. Mest fart får du i Vargstupet. Hamras Dream Park lär vara en av de bättre i fjällen. Pisterna i Buskvallen är kanske finast, med många kullar, krökar och krön. De längsta och lättaste pisterna finner du i Svansjön.

Fakta/Pistkarta Tänndalen


Turåkning

Mer än 30 mils längdskidåkning: Nordic Ski Center är världens längsta sammanhängande system av preparerade längdskidspår.
Dessutom finns 45 mil med markerade skidleder i underbar högfjällsterräng samt våffelstugor och serveringar på bekvämt avstånd. Vi förstår varför så många återvänder till Tänndalen för att kombinera alpint och den enastående längd- och turåkningen.

Obs!
Hotellet är till salu!
(Det går inte att boka rum just nu.)

Intresserad av hotellet?
Nuvarande ägare: Torbjörn Eriksson +46701880300

x